Zevende Limburgse McDonald’s komt naar Lanaken

Bij de voormalige meubelwinkel kan je volgend jaar hamburgers eten.
Google Bij de voormalige meubelwinkel kan je volgend jaar hamburgers eten.
Wie in 2020 Lanaken binnenrijdt, gaat aan de Tongersesteenweg op een McDonald’s-filiaal stoten. Net voorbij de bocht richting het centrum maakt interieurwinkel Marres plaats voor de fastfoodketen.

Een aantal vergunningen moeten nog afgeleverd worden, maar de kogel is door de kerk. De zevende Limburgse vestiging van McDonald’s zal in Lanaken liggen. “We zijn bijzonder verheugd", zegt burgemeester Marino Keulen (Open Vld). “We zullen heel wat nieuwe bezoekers in de gemeente mogen verwachten, en extra goed zijn de veertig jobs die ze uit de grond stampen.”

Het bewuste gebouw aan de Tongersesteenweg zal worden afgebroken, samen met het café dat er vlak bij ligt. Het domein krijgt dan een nieuwbouw aangepast aan de noden van McDonald’s. Volgens de woordvoerder zal het een groen verhaal worden, meteen de meest ecologische McDonald’s van Limburg. 

De andere vestigingen liggen in Maasmechelen, Genk, Hasselt, Lommel, Bilzen en Houthalen-Helchteren. Sint-Truiden maakt ook nog steeds kans op de komst van de fastfoodketen, maar zit nog in een procedurestrijd verwikkeld.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cindy Stevenhaagen

    Ik weet niet als we hier zo blij moeten zijn aangezien er een middelbare school( heilig-hartcollege) op loopafstand is en dat die school in de korte toekomst gaat samenvloeien met andere middelbare scholen(S.V.M. En Sparrendal)