Voetbalvelden Lanaken V.V. verhuizen

L.V.V. verruilt Pietersheim voor Montaignehof
Jempi Welkenhuyzen L.V.V. verruilt Pietersheim voor Montaignehof
Voetbalclub Koninklijke Lanaken V.V. verhuist op termijn van Pietersheim naar het Montaignehof. Het Autonoom Gemeentebedrijf AGB heeft hiervoor zijn fiat gegeven. De club die momenteel in derde provinciale B speelt, telt zo’n 250 leden en een 60-tal vrijwilligers. Tien jaar geleden investeerde het bestuur nog in haar infrastructuur, maar het complex blijkt intussen verouderd.

Het Autonoom Gemeente Bedrijf (AGB) heeft nu een ontwerper aangesteld om een ontwerp op te maken voor de aanleg van twee grasvelden met verlichting en zittribune, een kantine met vier kleedkamers en twee scheidsrechterskleedkamers bij het Sportpark Montaignehof. Dat heeft schepen van Sport Astrid Puts bevestigd. Het is de bedoeling om LVV daar te laten voetballen. De huidige accommodatie op Domein Pietersheim blijkt aan een grondige renovatie toe. Dit vroeg van de gemeente te zware investeringen. Daarom is men met L.V.V aan tafel gegaan. 

Prioritair voor het bestuur was het gebruik van een eigen kantine. Voor de aanleg van de grasvelden met kantine is een bedrag van 1,2 miljoen euro vastgelegd. Daarnaast werd 65.000 euro voor het ontwerp ingeschreven in de meerjarenplanning van het AGB. “Wanneer de grasvelden worden aangelegd bij het sportpark Montaignehof, schept dit ook mogelijkheden voor andere verenigingen, omdat op dit domein ook de kunstgrasvelden daar gelegen zijn”, aldus nog Puts. De atletiekclub Atla en tennisclub TCL verhuizen niet. De huidige accommodatie van LVV in Pietersheim krijgt een nieuwe bestemming, conform het beheersplan.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raf peeters

    Allè ,ze hebben voor de OVLD vriendjes en zelfstandigen weer een inkomen gezorgd, ook al is dit alles behalve noodzakelijk ,als ze maar met de burger zijn geld kunnen brassen.