Vlaams Belang: “Kriskras parkeren in wijk Kersenweide is gevaarlijk voor spelende kinderen”

Ex-politiecommissaris en raadslid van Vlaams Belang Leo Joosten is bezorgd over parkeerproblemen in de wijk Kersenweide en aanpalende straten in Smeermaas.

Door het kriskras stilstaan van voertuigen, laden en lossen is het gevaarlijk voor de talrijk spelende kinderen in de buurt. “Ik vraag me af of er voor deze wijk geen parkeerreglement kan worden uitgedokterd.”

Schepen van Mobiliteit Sofie Martens ziet geen problemen: “Het schots en scheef parkeren is eigen aan de woonomgeving. Dit zorgt voor een verlaagde snelheid en dus verhoogde veiligheid voor alle weggebruikers. Daarnaast maximaliseert het de parkeercapaciteit. Mochten we het parkeren regelen via vakken, dan dringt men de parkeercapaciteit sterk terug. Vaak kan het straatparkeren verminderd worden door maximaal op eigen terrein te parkeren. Indien men respect heeft voor elkaar en niet voor inritten, in bochten of op kruispunten parkeert, is dat allemaal geen probleem.”

Kriskras parkeren maakt de wijk onoverzichtelijk
Jempi Welkenhuyzen Kriskras parkeren maakt de wijk onoverzichtelijk1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean petermans

    Logisch dat er meer verwarring is, overal is dit zo omdat er meer auto's per wooneenheid zijn.