Verenigingen krijgen samen 93.000 euro aan subsidies

Beeld ter illustratie.
Hans Verbeke Beeld ter illustratie.
Het gemeentebestuur heeft voor een totaal van 93.443 euro aan subsidies voor de verenigingen in Lanaken goedgekeurd. Het gaat overwegend om sportverenigingen, de zangkoren en een vereniging actief in de welzijnssector.

Jaarlijks keert de gemeente een toelage uit aan sportverenigingen als tussenkomst voor het onderhoud van hun buitensportaccommodatie, het betalen van de energiefactuur of als tussenkomst bij investeringen.

“De clubs kunnen zowel voor het onderhoud van de terreinen als voor de energiekosten een tussenkomst van de gemeente aanvragen”, zegt schepen van Sport Jolein Martens. “Ook investeringen worden aangemoedigd. We willen zo een goede kwalitatieve werking stimuleren mede door een goede omkadering met gekwalificeerde begeleiders of trainers.” 

Van de totale som ging 88.713 euro naar de sportverenigingen. De zangkoren in Lanaken mogen rekenen op een toelage van 3.750 euro. De Sint-Vincentiusvereniging krijgt 980 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.