Vandalen vernielen boekenruilkastje

Alle bladeren uit de boeken gerukt
Jempi Welkenhuyzen Alle bladeren uit de boeken gerukt
Vandalen hebben het boekenruilkastje in het park De Uilenspiegel in Lanaken gemolesteerd. Alle bladeren werden uit de boeken gescheurd en her en der uitgestrooid. Het kastje stond er amper twee weken. 

De vernieling werd opgemerkt door Mathy Engelen, die in de buurt een kunstgalerij runt. Als stunt wilde hij een pentekening in één van de boeken verstoppen om de mensen te stimuleren gebruik te maken van het mooie initiatief.  

De bib heeft sinds enige tijd in alle deelgemeenten van Lanaken boekenruilkastjes geplaatst. Het principe is eenvoudig: je neemt er een boek uit en vervangt dat door een exemplaar uit je eigen boekenrek. Het kastje bij de picknickplaats in het park vormde het sluitstuk van het project.

De bibliotheek gaat na of het kastje kan worden hersteld. De locatie blijft alleszins behouden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.