Sterrenchefs koken streekdiner voor Voedselbank

Gisteren kookten sterrenchefs uit de beide Limburgen het 2e Limburgse streekdiner, georganiseerd onder de vlag van de Stichting La Saison Culinair de l’Euroregio. En dit ten behoeve van de Voedselbank Z.Limburg. Het evenement vond plaats in de Hotel Management School Maastricht.

Alle meewerkende chefs, wijnboeren, de hotelschool, artiesten en bedrijven werkten prodeo.  Voor B.Limburg gaf Ralf Berendsen van restaurant ‘La Source’ (Domaine La Butte aux Bois) in Neerharen acte de présence. Binnen het viergangen diner zorgde hij voor het hoofdgerecht, een Anjouduif met schorseneren, rode kool, mosterdfruit en vijgen. 

Alle 200 aanwezigen doneerden 75 euro pp als teken van solidariteit  met de voedselbank. Daar kunnen mensen terecht die de eindjes moeilijk aan elkaar knopen. jaarlijks gaan er zo’n 32.000 voedselpakketten de deur uit in Z.Limburg. Zo’n 800 gezinnen maken gebruik van de voedselbank.

Chefs van Neercanne, Toutafait, St. Gerlach, La Source, en l' Etoile maakten het streekdiner mogelijk.
Jempi Welkenhuyzen Chefs van Neercanne, Toutafait, St. Gerlach, La Source, en l' Etoile maakten het streekdiner mogelijk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.