Sterrenchef Danny Vanderhoven opgenomen in ziekenhuis: "Restaurant voor onbeperkte tijd dicht”

Sterrenchef Danny Vanderhoven (rechts) en zijn echtgenote Ineke Dols.
Marco Mariotti Sterrenchef Danny Vanderhoven (rechts) en zijn echtgenote Ineke Dols.
Het gaat niet goed met chef Danny Vanderhoven. De gewezen sterrenchef uit Lanaken die intussen al een tijdje de Griffie uitbaat in Hasselt ligt in het ziekenhuis.

Vorige week dinsdag was Danny al op de spoed langs geweest, maar sinds donderdag ligt hij op een kamer. “Het gaat om mijn rechterbeen", vertelt hij. “Ik kan en mag er onmogelijk op steunen. Vanavond komt de dokter langs en weet ik meer.” Woensdagmiddag onderging Vanderhoven een operatie en dat verliep goed.

Wat zijn restaurant betreft, is Danny onzeker. “Het kan over weken of maanden gaan, maar voorlopig blijft de zaak dicht. We kunnen zo niet werken en als chef sta je natuurlijk urenlang in een keuken op je beide benen. Rusten is de boodschap.”

Vanderhoven haalde in 2012 zijn eerste Michelinster als chef. Zijn parcours is opvallend omdat hij geen verleden had in de horeca, maar in de metaalindustrie. Zijn hobby ging hem goed af en na een doorstart ging zijn nieuwe roeping hem beter af. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.