Stelplaats De Lijn Tournebride verhuist naar Sportpark

De bussen bij De Lijn verhuizen van Tournebride naar een nieuw complex aan Sportpark  Montaignehof. Een en ander kadert in het Spartacusplan waarbij de bussen aansluiting geven op de sneltram.

De aanbesteding van het dossier gebeurt nog dit of volgend jaar. Tegen 2024 moet alles gerealiseerd zijn.  In het kader van het Spartacusplan ondervroeg burgemeester Marino Keulen (Open Vld) bevoegd minister Weyts (N-Va). “ Het wordt een energievriendelijke stelplaats voor de bussen en de sneltram, een verbetering tegenover de gedateerde stelplaats in Tournebride,” aldus Keulen. 

De minister laat zich niet uit wat er met de huidige stelplaats gaat gebeuren. Er blijken diverse opties te zijn. De kostprijs van de nieuwe remise wordt geraamd op 5,5 miljoen euro.

Het is nog niet duidelijk wat er met de stelplaats in Tournebride gebeurt.
Jempi Welkenhuyzen Het is nog niet duidelijk wat er met de stelplaats in Tournebride gebeurt.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean petermans

    Op die vrijgekomen plaats zal dan nog maar eens een baanwinkel komen zeker.