Sluipverkeer loopt de spuigaten uit in Oud-Rekem: kasseien moeten wekelijks vervangen worden

De loskomende kasseien worden vervangen door asfalt, maar dat is voorlopig, verzekert schepen Peter Verheyen.
Jempi Welkenhuyzen De loskomende kasseien worden vervangen door asfalt, maar dat is voorlopig, verzekert schepen Peter Verheyen.
De herinrichting van het kruispunt op de N78 van de Steenweg met de Rekemer- en de Heidestraat veroorzaakt veel overlast. Niet alleen voor de bewoners langs de versmalde rijstroken, maar ook voor de inwoners van Oud-Rekem. Die worden plots geconfronteerd met verkeer dat de omleidingen misbruikt om vlotter te rijden. 

Door het gedreun van vrachtwagens en vele auto’s wordt de dorpskern geconfronteerd met losliggende en gevaarlijke stenen. Fietsers en voetgangers vallen erover.  Het is een oud zeer, dat opnieuw de kop opsteekt.  De kasseien blijken alleen geschikt voor voetpaden maar werden ook gebruikt voor de rijweg. “Hoe de gemeente herstellingen uitvoert, is een blamage voor Oud-Rekem, ooit verkozen tot ‘Mooiste Dorp van Vlaanderen’”, aldus een buurtbewoner.

Schepen Peter Verheyen overweegt een doorgangsverbod: “Mogelijk gaat het over mensen uit de richting van Uikhoven die via Oud-Rekem naar de N78 rijden. Loskomende kasseien worden wekelijks vervangen door koude asfalt, maar dat is voorlopig. We bekijken nu om een doorgangsverbod door Oud-Rekem in te stellen omdat bestuurders de regels niet volgen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.