Schoolfeest GBS Rekem overschaduwd door mogelijke verkoop

Het schepencollege is normaal ook aanwezig op het schoolfeest.
Jempi Welkenhuyzen Het schepencollege is normaal ook aanwezig op het schoolfeest.
De commotie omtrent de mogelijke ‘sluiting’ van de Gemeentelijke Basisschool Rekem zal ook zaterdag op het schoolfeest merkbaar zijn. Aan de ingang zullen zwarte vlagjes worden opgehangen, ook in Rekem zélf hangen al honderden zwarte vlagjes op.

Ongeruste ouders en sympathisanten willen hiermee hun ongerustheid uiten. De gemeente zou overwegen om de school van de hand te doen, en door te schuiven naar een ander net.

“Niet verkocht”

Intussen maakte het schepencollege een brief op gericht aan de school met de boodschap dat verkopen niet aan de orde is. “De school zal niét worden verkocht of gesloten”, zegt burgemeester Marino Keulen in naam van het voltallige schepencollege. “Er is wel kort contact geweest met het gemeenschapsonderwijs en het vrije onderwijs, waarbij we peilden naar hun interesse voor een overname. Maar er is nog géén beslissing genomen en de kans is nog steeds groot dat de school gemeentelijk blijft.”

Over enkele weken neemt het schepencollege een definitieve beslissing na gesprekken met de directie, het personeel en de onderraad. Het schepencollege zal ook aanwezig zijn op het schoolfeest.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.