Rotonde Veldwezelt wordt heringericht

Maandag starten de voorbereidende werken voor de nieuwe rotonde in Veldwezelt.  Het betreft de afbraak van twee hoekgebouwen, waardoor meer ruimte ontstaat voor de aanleg van het nieuwe knooppunt.

Eerst wordt asbesthoudend materiaal verwijderd. Autoverkeer zal slechts beurtelings kunnen passeren. Fietsers en voetgangers moeten oversteken naar de overzijde van de weg. 

De rotonde is een vrij belangrijk knooppunt, want het vormt de doorgang van Bilzen (N2) naar Maastricht en van Riemst (N78) richting Lanaken. Er komen vrijliggende fietspaden en een aparte bypass moet de doorstroming van gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen verbeteren. De werken worden in fases uitgevoerd. Zo zijn de nutswerken ten vroegste voorzien voor dit najaar. De infrastructuurwerken van de heraanleg van de rotonde volgt dan in het voorjaar van 2020. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 1,3 miljoen euro.

Vanaf maandag wordt verkeershinder verwacht.
Jempi Welkenhuyzen Vanaf maandag wordt verkeershinder verwacht.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Timmers

    Jammer dat de werken zo slecht op elkaar zijn afgestemd, ze zouden beter wachten tot de brug in Eigenbilzen klaar is. Nu moet al het verkeer op 1 knelpunt door. Het is net of ze het express doen voor extra files te genereren...

  • Jurgen smeers

    Zouden ze beter niet wachten tot dat de brug in eigen bilzen terug open is. Meeste verkeer gaat nu al richting veldwezelt en Zutendaal dus nog langer onderweg en omrijden pfffff.