Rekem is een bouwwerf, maar de werken zitten op schema

Rekem is een bouwwerf, maar de werken zitten op schema
Jempi Welkenhuyzen Rekem is een bouwwerf, maar de werken zitten op schema
Rekem is momenteel één grote bouwwerf. Er zijn werken aan het kruispunt met de N78, Rekemerstraat en Heidestraat en de Populierenlaan wordt heraangelegd.

“Dergelijke werken zorgen altijd voor overlast. Maar dat al het doorgaande verkeer helemaal wegvalt en dat toeristen wegblijven, is voor niemand goed. Een betere planning van de werken zou minder frustratie met zich meebrengen”, zegt N-VA-gemeenteraadslid Johan Pauly. Naar verluidt zijn de aanleg van de rotonde en de gelijktijdige opknapbeurt in de Populierenlaan nefast voor de lokale handel en horeca. Die krijgt wel een hinderpremie, maar deze zou de kosten niet dekken.

N-VA vraagt om het doorgaand verkeer zo snel mogelijk te herstellen en de werken aan de Populierenlaan op te schorten tot het kruispunt met de H. Thanslaan klaar is. Verder wil de partij promotie-acties en betere signalisatie.

Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) vindt dat de doorstroming van het verkeer goed meevalt, en idem de bewegwijzering. “ Ik passeer er dagelijks. We hebben ook een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. De werven zijn aan elkaar gekoppeld, omdat de collector onder de steenweg doorloopt naar het centrum.”

Keulen vermoedt dat de werken aan de N78 eind oktober klaar zijn en deze aan de Populierenlaan in april 2020.

Volgens Gunther Verslegers van Unizo Lanaken valt het al bij al mee. “ Er waren weinig klachten, maar er zijn inderdaad handelaars die dagelijkse omzet moeten derven. Doch elke goede ondernemer zoekt oplossingen en kon zich voorbereiden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.