Politie krijgt pak meldingen over massa volk bij ijssalon in Rekem: “Maar we houden toch afstand?”

Mario's Ice in Rekem, daar stonden ze afgelopen weken vaak aan te schuiven in een lange rij
Borgerhoff Mario's Ice in Rekem, daar stonden ze afgelopen weken vaak aan te schuiven in een lange rij
De politie Lanaken-Maasmechelen kreeg afgelopen weken heel wat meldingen over overtredingen van de regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo baarde de lange wachtrij bij Mario’s Ice veel mensen zorgen. De uitbater kreeg een waarschuwing.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wie over de Rijksweg in Rekem langs Mario’s Ice passeerde, kon afgelopen weken moeilijk naast de rij aanschuivenden kijken. Toegegeven, ze stonden meestal netjes achter elkaar op telkens 2 meter afstand. Ze mochten ook slechts één per één naar binnen en moesten er aan de achterzijde van het pand weer naar buiten. 

Maar aan de voorzijde ging het er volgens getuigen niet altijd correct aan toe. De politie kreeg de laatste week dan ook tientallen meldingen van mensen die klaagden over de samenscholing. Het ging vaak over mensen die hun ijsje ter plaatse opeten, of anderen die het niet zo nauw namen met de afstand. 

Politiecontrole

Ook afgelopen weekend met het mooie weer stond er een lange rij, maar leken de mensen zich wel bewust van de regels. “Ik ben hier met mijn vrouw en kind gestopt na een fietstochtje", vertelt een Maasmechelaar. “Zij twee zijn naar binnen, ik wacht buiten aan de overzijde van de straat.”

Brigitte en Lizette kwamen te voet een ijsje halen.
Borgerhoff Brigitte en Lizette kwamen te voet een ijsje halen.

Twee boezemvriendinnen Lizette en Brigitte kwamen ook een ijsje eten. “We zijn van hier in de buurt, dus we kwamen te voet. Iedereen houdt flink afstand, dus er lijkt me niets aan de hand. Dit kan toch perfect zo?", zeggen ze. De uitbater nam al maatregelen en pakt nu het ijs in, opdat klanten hun ijsjes niet meer ter plaatse zouden opeten. 

De politie zou nog geen pv’s hebben uitgedeeld, maar passeert wel geregeld om een oogje in het zeil te houden.