Plots nestelt bijenzwerm zich tegen gevel van gemeentehuis

Een bijenzwerm heeft afgelopen weekend onverwachts voor extra animatie gezorgd tijdens het drukbezochte Midzomer Event in het centrum van Lanaken. Na een rondje boven het Kerkplein streek de zwerm neer tegen de zijgevel van het gemeentehuis.

“De bijen nestelden zich vlak onder het logo van de gemeente en maakten daardoor ongewild promotie om Lanaken uit te roepen tot bijenvriendelijkste gemeente in Limburg”, aldus Achiel Geurts, voorzitter van de Bijentelersbond (knipoogt).

Lanaken kent, zeer toevallig, een heus bijenteeltmuseum en jaarlijks organiseert men een cursus voor beginnende imkers. Onlangs ontvingen 21 cursisten een getuigschrift, waarvan de meesten een bijenvolkje cadeau kregen. Misschien was het wel een van die zwermen die het voor bekeken hield.

Bijen zwermen wanneer een kast voor een volkje te klein wordt. Met een ladder, een borstel en een vuilniszak kon het volkje worden opgevangen.

Zwermen om zich op te splitsen in meer bijenvolken
RF - Jempi Welkenhuyzen Zwermen om zich op te splitsen in meer bijenvolkenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.