Pastoor Gust Vanherck getroffen door coronavirus

Begin maart gaf  Pastoor Gust (2de links) nog een degustatie voor Broederlijk Delen in de St.Lambertuskerk in Neerharen
Jempi Welkenhuyzen Begin maart gaf Pastoor Gust (2de links) nog een degustatie voor Broederlijk Delen in de St.Lambertuskerk in Neerharen
Eerwaarde Heer Gust Vanherck (81) is maandag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij positief testte op het coronavirus. Het nieuws raakte donderdag bekend.

Pastoor Vanherck stond lange tijd in voor de gemeenschap van Smeermaas en Rekem. Nu is hij nog parochieherder  in Neerharen. Sinds maandag is hij opgenomen in het ziekenhuis. Volgens zijn huishoudster  en kosteres Olga Beckers verblijft hij op de intensieve afdeling en gaat het niet zo goed. Voorlopig krijgt hij nog geen beademing.  Afgelopen zondag ging Vanherck, samen met E.H. Vanderlee,  nog de misviering voor.  Die werd  live uitgezonden door LRL, de lokale radio Lanaken. Er keken toen 3.500 mensen.  In zijn homilie sprak de priester nog grote dank uit aan iedereen die momenteel vol toewijding ieders leed dragelijker maakt. “ We kunnen alleen maar hopen en bidden, “ aldus Olga. De huisgenoten van pastoor Gust zijn in quarantaine geplaatst.