Paardenevenement op Pietersheim: “Voldoende water voor ruiters en hun dieren”

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op domein Pietersheim.
Jempi Welkenhuyzen Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op domein Pietersheim.
De organisator van het paardenevenement Flanders Endurance, dit weekend op domein Pietersheim in Lanaken, maakt zich geen zorgen om de hitte.

“Het zal opnieuw warm worden, maar we bieden voldoende water voor de ruiters en hun paarden”, zegt Dyana Van Breemen-Mohnen van organisator Vlaamse Lange Afstands Ruiters (VLAR). “Bovendien loopt het parcours voor 90 procent door het bos. We denken uiteraard ook aan het publiek. Zo plaatsen we tenten op het gazon voor het kasteel waar de bezoekers verkoeling kunnen vinden.”

De ‘endurance’, ook wel marathon voor paarden genoemd, bestaat zaterdag uit 100 kilometer en zondag zelfs 120 kilometer. Er worden in totaal zo’n 140 deelnemers verwacht uit ons land, Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs Griekenland. De prijzenpot bedraagt 2.000 euro.

Door het succes van vorig jaar steekt VLAR nog een tandje bij met de organisatie van Concours Endurance Internationaal. Die vormt het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.