Oproep diefstallenplaag: parkeer je voertuig veilig!

“ Laat bestelwagens , zeker van het type Mercedes Sprinter, niet onbeheerd langs de weg, maar zoek een beveiligde parking of garage. En monteer een stuurstang. “ Dat zegt burgemeester Marino Keulen naar aanleiding van de aanhoudende diefstallenplaag van bedrijfsauto’s.

Afgelopen weekend werden weer twee busjes gestolen. Dit keer aan de Waterstraat. Ook op de Heidemolenstraat probeerde men een Sprinter te ontvreemden.  Tevergeefs, het voertuig was uitgerust met een stuurstang.

Omdat eerder één van de gestolen Sprinters werd gesignaleerd in Maastricht en  er vlak over de grens met Smeermaas op de Postbaan track-en tracetoestellen van de gestolen voertuigen werden terug gevonden, gaat men nu de zgn intelligente camera’s opvolgen. Verder zal de lokale politie LaMa meer patrouilleren in de buurt waar bestelwagens geparkeerd staan. Tot slot  wordt ook de federale politie ingezet, aangezien men vermoedt  dat de dievenbende zowel in Limburg als Luik opereert.

“Burgers die iets verdachts opmerken vragen we de 101 te verwittigen,” besluit Keulen.

Vaak vinden dieven er ook  goed werfmateriaal in
Jempi Welkenhuyzen Vaak vinden dieven er ook goed werfmateriaal inReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.