Nieuwe zonnepanelen voor verblijfscentrum Domein Pietersheim

Domein Pietersheim neemt constant maatregelen om het label 'Green Key' te behalen.
Domein Pietersheim - Jempi Welkenhuyzen Domein Pietersheim neemt constant maatregelen om het label 'Green Key' te behalen.
De gemeente Lanaken heeft 80.000 euro voorzien in het investeringsbudget voor het vervangen van de verwarmingsinstallatie en het plaatsen van fotovoltaïsche panelen in het verblijfscentrum. Dat is gezegd bij het opnieuw behalen van de ‘Groene Sleutel’.

Het label wordt uitgereikt door Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium. Om  de ‘Green Key’ te behalen moet men voldoen aan een aantal criteria. “Het heeft te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen.  We zetten de gasten die in het centrum verblijven aan om zoveel mogelijk met Fair Trade producten te werken en te kiezen voor seizoensgebonden catering. Daarnaast denken we aan afvalpreventie en sortering en hebben we aandacht voor groenonderhoud en water- en energiebesparende maatregelen”, aldus Annick Vandebeek, educatief medewerker.

In dit kader komen er dus zonnepanelen. En worden de verwarming, de ventilatie en de buffetten vervangen. “Maar er staan nog projecten op stapel. Denk aan elektrisch verstelbare bedden voor andersvaliden en rolstoelvriendelijke paden", luidt het.