Nieuwe windmolens voldoen aan modernste voorschriften

De windmolens zijn aan vervanging toe.
Jempi Welkenhuyzen De windmolens zijn aan vervanging toe.
Buurtbewoners uit Lanaken zijn ongerust over de vervangen van de huidige windmolens op het industriepark. 

“Op dit moment heeft Electrabel geen aanvraag ingediend voor de vervanging van de windmolens. Er loopt nog geen openbaar onderzoek en er is op geen enkel niveau reeds een beslissing genomen. Wanneer Lanaken een aanvraag ontvangt zal de gemeente erop toezien dat Electrabel de bevolking ruim communiceert tijdens infomomenten”, reageert de gemeente in een reactie op de commotie.

Electrabel bevestigt de intentie om de vier bestaande molens te vervangen door drie nieuwe en hogere molens, maar zegt dat de onderzoeken naar de omgeving nog in een eerste fase zijn. Wel stelt de woordvoerder dat er reeds een gesprek was met de gemeente Lanaken, waar “een groot draagvlak voor dergelijke energie zou zijn bij de bevolking”. Electrabel stelt dat de nieuwe molens veel moderner zijn en voldoen aan strenge regels, waardoor overlast beperkt wordt. Zodra de studies zijn afgerond en de aanvraag is ingediend, wordt er breed gecommuniceerd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.