Moderne appartementen rond eeuwenoude site Brouwerij van Aubel

De 19de eeuwse Brouwerij van Aubel in de Stationsstraat krijgt een nieuwe buur. Terwijl het pand staat te verkommeren sinds het faillissement van brasserie ‘De Brouwerij’,  wordt er rond de oude kern en op de historische bierkelder een nieuwe residentie gebouwd.

De invulling bestaat uit zestien appartementen van 60 tot 106 vierkante meter groot en één commerciële ruimte aan de Stationsstraat. Drie van de appartementen zijn voorzien van een tuintje en elk appartement heeft een terras. Achter de residentie zijn autostandplaatsen en een grote parking voorzien.

De nieuwe invulling van de oude brouwerijsite.
Jempi Welkenhuyzen De nieuwe invulling van de oude brouwerijsite.

“De woonflat is een mooie opvulling voor deze achtergestelde hoek in het centrum van Lanaken”, vertelt projectleider Bart Christoffels. “De historische gewelfde bierkelder blijft bewaard en wordt apart te koop aangeboden. Deze kelder werd nog gebruikt als schuilkelder in de Tweede Wereldoorlog.” 

De werken zijn gestart en zouden eind 2020 afgerond moeten zijn.  Op 9 november kan je alvast een maquette van de nieuwe residentie gaan bezichtigen in Eurotel Lanaken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.