Minnelijke schikking St. Servaes site gevaarlijk voorrecht

Geen minnelijke schikking, de verkoopsvoorwaarden zijn glashelder, aldus de oppositie
Jempi Welkenhuyzen Geen minnelijke schikking, de verkoopsvoorwaarden zijn glashelder, aldus de oppositie
De gemeenteraad liet onlangs de verkoopsvoorwaarden voor de site St. Servaes aan de Postweg aanpassen. Ze stelde een minnelijke schikking voor waarbij de gemeente een derde van de extra kosten voor de verplaatsing van nutsvoorzieningen wil dragen. Vera Jans (CD&V) spreekt van ‘geknoei met gemeenschapsgeld’.

“De gemeente verkocht de site in 2017 via een onderhandse overeenkomst met projectontwikkelaar Vercammen voor een bedrag van 620.000 euro”, aldus CD&V. “En wel in de staat van bevinding, behoudens zelfs de nutsvoorzieningen in de ondergrond. De overeenkomst is glashelder.”

Bij de werken stuitte de aannemer op de nutsvoorzieningen. Die moesten worden verlegd, omdat ze kruisten met het  gebouwencomplex. Volgens burgemeester Marino Keulen (Open Vld) bleek het een knooppunt te zijn van leidingen voor gas, elektriciteit en zelfs openbare verlichting. “De aanwezigheid van zo’n cluster was noch bij de gemeente, noch bij de projectontwikkelaar bekend. Hij moest 26.976 euro extra kosten voorzien. Wij vreesden voor een procedureslag. Daarom stelden wij als gemeente een minnelijke schikking voor van 9.000 euro.”

Op de site komen 32 appartementen, mooie tuinen en ondergrondse garages. Er is reeds 30 procent van het project verkocht. CD&V stemde tegen de aanpassing verkoopsvoorwaarden, N-VA en VB onthielden zich.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.