Meer kwaliteit, dan kwantiteit bij herstelling wegenwerken

De gemeente heeft een openbare procedure uitgeschreven voor KWS-herstellingen aan de wegen voor dit dienstjaar. De raming hiervoor bedraagt 272.189 euro. Er is een krediet in het investeringsbudget voorzien.  De oppositie stelt dat deze koolwaterstofverhardingen niet altijd volgens de regels van de kunst worden aangebracht.

Het was J.P. Hermans (CD&V) die de kat de bel aanbond. Hij stelt dat het een goede zaak is dat Lanaken afgelopen jaar 19.000 vierkante meter wegenis heeft aangepakt, maar hij pleit voor meer kwaliteit, dan kwantiteit. “ De uitvoering van de werken gebeurt slordig. De kwaliteit van de tarmac is bedenkelijk. Er zijn problemen met de afwatering. De stoepen worden ongelijk heraangelegd of liggen er versleten bij. Ook het snoeien van bomen laat te wensen over.”

Schepen van Openbare Werken Peter Verheyen neemt akte van de opmerkingen. Hij denkt nochtans dat de werken volgens de regels van de kunst worden uitgevoerd. “ Maar ik ben bereid  met het raadslid en onze Technische Dienst ter plaatse te gaan kijken.”

De uitvoering en afwerking gebeurt slordig, aldus de oppositie
Jempi Welkenhuyzen De uitvoering en afwerking gebeurt slordig, aldus de oppositieReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.