Man (47) schiet luidruchtige buur in het gezicht

De feiten deden zich voor aan een van de appartementen van residentie Kasteel De Kapelhof.
Foto Jimmy De Schrijver De feiten deden zich voor aan een van de appartementen van residentie Kasteel De Kapelhof.
Bij een uit de hand gelopen burenruzie aan een appartement langs de Steenweg in Rekem bij Lanaken heeft een 47-jarige bewoner zijn 32-jarige buurman met een loodjesgeweer in het gezicht geschoten. De dertiger werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De feiten gebeurden zaterdag rond 19 uur aan residentie Kasteel De Kapelhof. Daar zijn een 40-tal appartementen in de oude gebouwen van het kasteel. Volgens enkele buren werd de 32-jarige man met een buks, een loodjesgeweer, in de keel geschoten door zijn 47-jarige buurman. "We kunnen niet ontkennen dat het slachtoffer regelmatig luidruchtig kan zijn", klinkt het. "Het is een oud gebouw, waardoor je de buren goed hoort. Iedereen probeert een beetje de goede vrede te bewaren, maar voor die buurman hoeft dat precies niet echt."

"Stoppen doorgeslagen"

De buren klagen dat ze de man 's nachts steeds horen. "Het gebeurt geregeld dat de man om 2 uur 's nachts nog lawaai aan het maken is", zegt een buurman. "Als we hem er attent op maken, dan gaat hij gewoon door. De actie van de buurman is natuurlijk niet goed te praten, maar we begrijpen het ergens wel. Zijn geduld is waarschijnlijk, net zoals dat van ons, al langer op de proef gesteld en mogelijk zijn de stoppen bij hem even doorgeslagen."


Het slachtoffer werd met de ambulance naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk overgebracht. Daar werd hij intussen al geopereerd. De 47-jarige verdachte werd gearresteerd, maar moest niet voor de onderzoeksrechter voorgeleid worden. Na verhoor mocht de man opnieuw naar huis, maar hij zal zich later voor de rechtbank voor zijn daden moeten verantwoorden. De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen doet het verdere onderzoek naar de precieze omstandigheden. (JDSL)