Maatregelen voor ‘In de Bruel’

‘In de Bruel’ verbindt de parking Molenweideplein met de Bessemerstraat, hartje centrum Lanaken. Er werd geklaagd over zwerfvuil, hoge snelheid en uitlaatgassen, waardoor de bewoners nogal overlast ondervonden.Een raam openen met de huidige warmte lukt nog steeds niet.

De zaak werd aangekaart door Leo Joosten (VB), ex-politiecommissaris op de gemeenteraad. Maar volgens schepen Sofie Martens (Open-Vld) valt dat al bij al redelijk mee: “ Wat betreft het onderhoud en het zwerfvuil zal de gemeentelijke technische dienst dit  opvolgen. Men zal zoeken naar identiteitsgegevens in het zwerfvuil waardoor een GAS-boete kan worden opgelegd.”

Ook komen er tellingen om het aantal auto’s en de snelheid te meten. Volgens Martens wordt nadien bekeken welke maatregelen moeten worden genomen. “ Aan de uitlaatgassen kan niets gedaan worden, “ aldus nog schepen Martens. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Een raam openzetten zit er nog niet in.
Jempi Welkenhuyzen Een raam openzetten zit er nog niet in.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean petermans

    Het was nooit de bedoeling dat dit een straat voor doorgaand verkeer zou zijn, nu met het circulatieplan is het dat wel geworden.