Kat wordt vergiftigd: “Honden- en poezenbaasjes, wees waakzaam!”

Na twee uur aan het infuus gaat het beter met Toby.
Jempi Welkenhuyzen Na twee uur aan het infuus gaat het beter met Toby.
In de buurt van de Burgemeester Martinstraat, niet ver van het domein Pietersheim, zijn de laatste tijd katten en honden plots vrij ziek geworden door vergiftiging. Poezen- en hondeneigenaars worden opgeroepen waakzaam te zijn.

Eén en ander blijkt uit een verontrustende klacht die vandaag werd neergelegd bij de politie. Het betreft een vergiftiging door het product Temic, een schadelijke en verboden stof uit de landbouw. Het wordt vaak gebruikt om ratten, marters of vossen uit te roeien. Het middel treedt na een kwartier in werking en zonder tegengif overleeft het dier niet. 

Dat overkwam afgelopen weekend de kat, Toby, van Daisy Knockaert. Aangezien het waarschijnlijk geen alleenstaand geval betreft, vraagt de politie dit te melden zodat de wijkagent gericht op zoek kan gaan. Wanneer de dader gevat wordt, wacht hem of haar een vervolging door het parket wegens dierenmishandeling.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Claudia Weusten

    In de Waterstraat in Lanaken is mijn kat ook vergiftigd met rattengif. Hij is hierdoor gestorven