Idee van de Dag: een kiosk voor iedereen

Ruben Hauben, CD&V, plaats 5.
CD&V Ruben Hauben, CD&V, plaats 5.
In aanloop van de verkiezingen mag elke Lanakense partij een gloednieuw idee voor de gemeente voorstellen. Vandaag is dat CD&V. "Ik mis een plek in ons centrum waar iedereen zijn talenten kan tonen",  zegt Ruben Hauben.

Een kiosk 2.0 waar kunst, theater, dans en muziek kan plaatsvinden. "Kiosk klinkt misschien een beetje oubollig, maar dat zal het alles behalve worden. Ik denk aan een vrij podium. Dankzij samenwerking met de gemeentelijke muziekacademie kunnen jongeren hun talenten tonen aan het grote publiek."

Beurtrol 

Naast de functie van podium kan de kiosk voor heel wat andere sociale activiteiten dienen. "Laat er een beurtrol zijn onder de vele verenigingen die Lanaken telt. Zo is er telkens een andere vereniging curator voor een bepaalde periode. Uiteindelijk zal de kiosk het centrum nieuw leven inblazen." 

Hauben wil de kiosk koppelen met de jaarmarkt, kermis en carnaval. "Uiteindelijk nog de KIOSK-ON-TOUR-sessies doorheen de deelgemeentes en afsluiten met een grote KIOSK-fuif van en voor de verenigingen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.