Horecawereld in shock na dodelijk ongeval nieuwe uitbater Grand Café Chaplin

Fred Leenders (71).
Club Alla. Fred Leenders (71).
De man die gisteren verongelukte aan Tournebride in Lanaken is Fred Leenders, een bekende oud-discotheekuitbater uit Maastricht. De man had recent Grand Café Chaplin aan de cinema in Lanaken overgenomen.

De schok na het plots overlijden van Fred Leenders zindert nog steeds na. De man reed gisteren aan Tournebride achter op een vrachtwagen en stierf ter plaatse. De Nederlander was met een reden in Lanaken: hij woonde in Neerharen en had sinds twee maanden Grand Café Chaplin overgenomen aan de Euroscoop.

Horecaman

“Fred was een horecaman in hart en nieren", klinkt het bij vrienden. “Hij richtte begin jaren negentig nachtclub Allebonneur op in Maastricht en stond mee aan de wieg wat het uitgaansleven in de stad betreft. Later werd dat omgedoopt tot studentenclub Alla." Maar na een lange procedurestrijd na het aantreffen van drugs en wapens bij de gasten moest de club vorig jaar voor goed dicht. De uitbaters bleken volgens de rechter niet streng genoeg te zijn tegen het druggebruik.

Fred zag zijn levenswerk in duigen vallen, maar vond aan de andere kant van de grens een nieuwe uitdaging. In Lanaken blies hij nieuw leven in Grand Café Chaplin aan de Euroscoop. Maar dit nieuwe avontuur haalde hij helaas niet. 

De auto kwam onder een geparkeerde trailer terecht.
Toon Royackers De auto kwam onder een geparkeerde trailer terecht.

Chaplin tijdelijk gesloten

Grand Café Chaplin was al jarenlang een succesvolle danscafé. In 2017 sloeg de sfeer er plots om toen Femke Wetzels vermoord werd door haar ex-man René Fripont. Het hoofdstuk was sinds enige tijd afgesloten, en de toenmalige eigenaar gaf de uitbating nu door aan Leenders. Met zijn plotse overlijden, ligt de Chaplin weer stil. “Wegens familiale omstandigheden is de zaak voor een nog onbepaalde tijd gesloten. Wij houden jullie op de hoogte", klinkt het bij de familie. 

“Het lijkt wel alsof er een vloek op die zaak ligt, zoveel verdriet in enkele jaren tijd", vertellen kennissen.

In Lanaken aan Tournebride is deze namiddag rond 15.10 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een voertuig met vier inzittenden ging van de weg aan Tournebride en botste tegen een geparkeerd voertuig. Eén van de inzittenden, een 18-jarig meisje uit Genk werd door de MUG-arts zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Twinny Verstegen

    Heel veel sterkte voor de familie en de nabestaande