Hangjongeren maken centrum onveilig

De laatste tijd maken hangjongeren het centrum onveilig. Ze zorgen voor overlast. Naast vandalisme zijn er relletjes en vechtpartijen. De buurt voelt zich geïntimideerd door de bendevorming.  De jongeren zijn bekend bij de politie.

Boris Mechels (N-VA) vroeg tijdens de gemeenteraad welke maatregelen men neemt om dit soort toestanden in de toekomst te vermijden. Burgemeester Marino Keulen stelt dat n.a.v.  gepleegde feiten afgelopen maand pv’s zijn opgesteld voor feitelijkheden aan jeugdhuis Apollo (Engelse Hof) en eethuis Bidos (K.Albertlaan). Uit het opsporingsonderzoek zijn een aantal verdachten naar boven gekomen. Het onderzoek loopt nog. De politie heeft de controle op de hangplekken verhoogd.  Met het oog op een gezamenlijke aanpak is overleg gepleegd met de gemeentelijke diensten en het parket. Gezien de wet op de privacy en het beroepsgeheim kan echter verder niets worden gecommuniceerd.

Eén van de locaties waar een heftige vechtpartij plaatsvond
Jempi Welkenhuyzen Eén van de locaties waar een heftige vechtpartij plaatsvondReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.