Groot succes voor 5de editie Fietsvierdaagse

Sportieve beleving in een gastvrije omgeving
Jempi Welkenhuyzen Sportieve beleving in een gastvrije omgeving
De 5e Limburg Fietsvierdaagse klokte dit jaar af op 3008 deelnemers. Die genoten van 14 routes richting Maasland, Nationaal Park Hoge Kempen en Wallonië. Voor de slotdag werd een mooi parcours binnen Lanaken uitgetekend.

De Limburg Fietsvierdaagse is een organisatie van het Gemeentebestuur Lanaken. Schepen van Toerisme Sofie Martens: “Vier jaar terug starten we met dit evenement om Lanaken op de kaart te zetten en de regio rond Lanaken te ontdekken. Ieder jaar groeide het evenement. Dit jaar met 20% meer deelnemers tegenover 2018”.

Die deelnemers komen zowel van ons land als uit Nederland. De logiessector mocht heel wat fietsers verwelkomen. In totaal genereerden zij 900 overnachtingen, een stijging van maar liefst 80% t.o.v. 2018. Nieuw dit jaar was de samenwerking met de plaatselijke horeca die een fietsvriendelijk menu aanbood aan interessante voorwaarden. Zondag genoten meer dan 100 personen van een heerlijk ontbijt voor de start van hun fietstocht. De opbrengst van deze ontbijtactie gaat naar de Sint Vincentius vereniging van Lanaken.

Volgend jaar is Lanaken gastheer voor de Belgian Cycling Happening van de Belgische Wielrijdersbond. Dan worden 2500 extra wielertoeristen verwacht .
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.