GOBO Transport & Logistics neemt Maastrichtse Wijsen Logistics over

Jurgen Gobyn met de broers Bert en Henny Wijsen.
Jempi Welkenhuyzen Jurgen Gobyn met de broers Bert en Henny Wijsen.
GOBO Transport & Logistics uit Lanaken neemt het Nederlandse Wijsen Logistics uit Maastricht over. Daardoor worden twee specialisaties aan elkaar gelinkt.

De gebroeders Henny en Bert Wijsen hebben geen familiale opvolging en waren niet uitdrukkelijk op zoek naar een overnemer, maar door de samenwerking met GOBO kwam het onderwerp ter sprake. “GOBO is  een familiebedrijf met korte lijnen, dat onze activiteiten kan voortzetten. We dragen ons bedrijf met een gerust hart over. Gobo garandeert eenzelfde service en kwaliteit. Recent werd GOBO door Sabic nog uitgeroepen als beste transporteur van Europa”, klinkt het.

GOBO is naast het vervoer van stukgoed in de Benelux, Frankrijk en Duitsland ook actief in tanktransporten van vloeistoffen in heel Europa. Daarnaast is er een pharma & healthcare divisie. Tot slot kent men logistieke activiteiten in diverse magazijnen, goed voor een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. Begin 2020 wordt dat uitgebreid met een extra warehouse van 8.200 vierkante meter.

Werkgelegenheid

De overname heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid bij beide bedrijven. De gebroeders Wijsen blijven actief binnen het bedrijf en de naam Wijsen Logistics blijft behouden. 

GOBO Transport & Logistics groeide het afgelopen decennium jaarlijks met minstens 10%. Na overname stelt de GOBO-groep 200 mensen te werk op 6 locaties in Europa met een omzet van 32 miljoen euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.