Gemeente tekent Unizo Charter ter ondersteuning van de lokale economie

Meyers (Unizo) en Keulen (Open Vld) tekenen de referentietekst.
Jempi Welkenhuyzen Meyers (Unizo) en Keulen (Open Vld) tekenen de referentietekst.
Unizo Lanaken en de gemeente hebben het Unizo Charter ter ondersteuning van de lokale economie getekend. Dat gebeurde tijdens een ontbijtbezoek aan Reumers Stone Creations. Met de ondertekening onderstrepen beide partijen hun duidelijke visie op het kmo-beleid en de opvolging ervan.

Unizo-voorzitter Erwin Meyers drukte het belang uit van een goede strategische toekomstvisie rond ondernemen. Daarin spelen bereikbaarheid, een doordacht parkeerbeleid en inspraak en opvolging van het actieplan een grote rol. Meyers kondigde ook de start aan van de ‘Ondernemersacademie’ rond sales, reclame, sociale media, fiscaliteit en netwerking, die voorzien is in september .

De burgemeester van Lanaken, Marino Keulen (Open Vld), beloofde de toekomstvisie tegen eind van dit jaar klaar te hebben. Lanaken blijft het ondernemerschap centraal stellen, ondanks de belastingverschuiving (taxshift) en dergelijke waardoor de gemeente 1,6 miljoen inkomsten misloopt. Ook premies, subsidies en andere voordelen, zoals het voeren van promotie, blijven behouden. Parkeren blijft gratis, net als de steun bij het opstellen van dossiers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.