Gemeente legt klacht neer tegen graffitispuiters

Graffiti ontsiert het straatbeeld.
Jempi Welkenhuyzen Graffiti ontsiert het straatbeeld.
De gemeente Lanaken legt klacht neer tegen onbekenden die begin september graffiti spoten op diverse locaties in Veldwezelt. De tags zijn zowel op openbare als niet-openbare gebouwen en straatmeubilair aangebracht. 

Brecht Geurts (CD&V) interpelleerde schepen Peter Verheyen (Open Vld) over de enorm storende elementen in het straatbeeld. Ook vreest hij dat dit aanzet tot nog meer zichtbare vervuiling. Geurts vraagt om de graffiti dan ook zo snel mogelijk te verwijderen.

“Waar mogelijk wordt de graffiti op openbare gebouwen door een gespecialiseerde firma weggehaald. Waar de tags zijn aangebracht op privé-eigendom, is het aan de eigenaar om de schade aan te geven bij de familiale verzekering. De graffiti op de elektriciteits- of telefoonkasten worden door de nutsbedrijven Fluvius of Proximus verwijderd. Ze werden door de technische dienst gecontacteerd.”

De gemeente heeft klacht neergelegd en zal zich als benadeelde partij aanmelden, luidt het. Indien er een gerechtelijke procedure volgt, stelt de gemeente zich burgerlijke partij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.