Gemeente gaat hangplekken aanpakken

Ook Park De Uilenspiegel is ‘s avonds een nieuwe hangplek.
Jempi Welkenhuyzen Ook Park De Uilenspiegel is ‘s avonds een nieuwe hangplek.
De gemeente Lanaken gaat de overlast van hangjongeren structureel aanpakken. De hangplekken worden opgenomen in de zogenaamde JOP’s (Jongeren Ontmoetingsplekken) en opgevolgd door de politie en een straathoekwerker.

Eén en ander blijkt uit een antwoord van burgemeester Marino Keulen (Open Vld) aan raadslid Boris Mechels (N-VA). Mechels kaartte de zaak aan na herhaalde klachten door buurtbewoners. Hij verwijst naar een graspleintje in Gellik, waar drugdeals worden gesloten en afval achtergelaten. Ook de parking aan het Cultuurcentrum en het Gemeente- en Kerkplein in Lanaken-centrum blijken geliefde plekken om te chillen. En sinds kort is daar het Park De Uilenspiegel bij gekomen, dat meteen af te rekenen kreeg met vandalisme.

Het gemeentebestuur wil de overlast nu indijken. Zowel vanuit de politie als de straathoekwerker worden de plekken meegenomen op hun ronde. Beide geven aan, aldus Keulen, dat het momenteel rustiger is dan vorige jaren. De straathoekwerker heeft na herhaalde controle geen verdachte bewegingen vastgesteld en er werd geen drugsafval gevonden. Keulen wijst ook op het ouderlijk gezag, gezien het vaak over minderjarigen gaat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.