GBS Rekem behoudt gemeentelijk statuut

Veel volk op de gemeenteraad
Jempi Welkenhuyzen Veel volk op de gemeenteraad
Het gemeentebestuur stopt de gesprekken met de andere onderwijsnetten over de overname van de gemeentelijke basisschool in Rekem. Dat heeft burgemeester Marino Keulen bekendgemaakt op de gemeenteraad.

Op die gemeenteraad stond voor de derde keer een burgervoorstel geagendeerd door de ouderraad. De overname zorgde immers voor heel wat commotie. Maar Keulen haalde de lont uit het kruitvat vooraleer het voorstel op tafel kwam.

“Het Katholiek Onderwijs, net als het Gemeenschapsonderwijs, kon op geen volledig sluitende manier tegemoetkomen aan onze voorwaarden, zijnde de tewerkstelling, het investeren in de infrastructuur en het behoud van de zorguren. Daarom blijft alles bij het oude. We hopen dat de sereniteit nu vlug terugkeert”, aldus Keulen. 

De oppositie feliciteerde de ouderraad en vroeg zich af of heel die hetze de onrust waard was. Anderzijds blijkt dat proactief deelnemen aan het beleid door burgers wel degelijk loont. Het is intussen duidelijk dat de overheveling een besparingsregel was. De ouderraad en de directie zeggen opgelucht te zijn, maar blijven waakzaam. Vooral over de invulling van de veertig Tivoli-zorguren, die bepalend zijn in het lestijdenpakket. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld een inschrijvingsstop in de kleuterschool.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.