Drie arrestaties na ruzie in asielcentrum Lanaken: Afghaan loopt ernstige brandwonden op

Jempi Welkenhuyzen

In het asielcentrum Ter Dennen in Lanaken heeft een Afghaan zondagavond hete olie over zich gekregen tijdens een ruzie met een Palestijn. Rond 18 uur brak er in de keuken van het asielcentrum aan de Molenbergstraat in Lanaken een vechtpartij uit. De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) ging ter plaatse en arresteerde drie personen. Na tussenkomst van de politie was de toestand gekalmeerd.

Een Afghaan liep ernstige brandwonden op, nadat die kokende olie over zich had gekregen. De hulpdiensten brachten de man naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Het slachtoffer was blijkbaar tussenbeide gekomen tijdens de ruzie tussen een landgenoot en de Palestijn. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anita Billen

  Vloerbergs Jan, jij had aan politiek moeten doen want je bent veeeel slimmer dan die 4/5 van de politiekers. Jij kreeg mijn stem

 • nico de visser

  Gezellig daar in die door de werkende mensen betaalde asielcentrum. Als ze nog niet eens met elkaar overeen komen. Wat moete deze mensen dan komen doen in onze maatschappij.

 • Vloebergs Jan

  Vluchten voor geweld en onderdrukking is hun verhaal, maar niets is minder waar. Problemen kun je niet oplossen door mensen te inporteren maar door een beleid te voeren binnen de EU die mensen in het land van herkomst helpt. Onze maatchappij is verzadigd en barts uit zijn voegen van problemen die men niet meer de baas kan, drugs en geweld zijn een onderdeel, maar ook de sociale achteruitgang, schooling waar de norm niet meer gehaald word. De oorzaak is de massa imigratie zonder integratie,

 • Filiep Lapeire

  Asiel centrum, niets van. Centrum voor mensen die elkaar haten tot de dood erop volgt, zou dat geen betere naam zijn?

 • Theo Dereu

  Waar zijn deze mensen voor gevlucht als ze tot zoiets in staat zijn ? Voor de rechtbank in eigen land waarschijnlijk.