Discussie over vergadering vzw Toerisme

In de gemeenteraad van Lanaken is discussie over de algemene vergadering van de vzw Toerisme van 13 maart. Volgens de oppositie moet de raad eerst de agenda van deze vergadering goedkeuren. Klopt niet, aldus de meerderheid.

Volgens Vera Jans (CD&V) komt het wel degelijk de gemeenteraad toe de agenda van de vzw Toerisme goed te keuren, punten toe te voegen of zelfs te schrappen. Maar de meerderheid gaf hier geen gehoor aan. Jans vroeg het punt te verdagen. Het dossier bleek onvolledig, waardoor de oppositie haar afgevaardigden in de algemene vergadering niet kan instrueren. “Men vraagt de begroting 2019 goed te keuren en er worden investeringsdossiers uitgesteld. Wij tekenen geen blanco cheque”, luidt het. “Als de meerderheid volhardt in de boosheid, overwegen we klacht neer te leggen”, zegtJans.

De investeringsdossiers van de kinderboerderij door vzw Toerisme worden uitgesteld
Jempi Welkenhuyzen De investeringsdossiers van de kinderboerderij door vzw Toerisme worden uitgesteldReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.