De Krieckaert haalt vergunning voor terreingebonden logies binnen

De Krieckaert na de upgrade.
Jempi Welkenhuyzen De Krieckaert na de upgrade.
Het recente controlebezoek van Toerisme Vlaanderen was positief voor De Krieckaert in Gellik. Daardoor heeft het domein zijn erkenning als terreingebonden logies binnen. 

De hele site krijgt op termijn een grondige facelift. Voor het gedeelte van het vroegere zwembad is een bestemmingsplan aangevraagd dat eind 2020 zal zijn goedgekeurd. Het bad verdwijnt. Op de huidige dierenweide voorziet men paardenstallen en logeerkamers. Voorts staat een lodgehotel met 20 kamers gepland. Er komen boomhutten en op het huidige voetbalplein wil men zogenaamde ‘Village’-vakantiehuisjes bijbouwen. Kortom, er wordt ingezet op beleving. Eén en ander werd onlangs gecommuniceerd naar de huidige bewoners van het park.

“Vanaf dag één hebben we ons aan de wetgeving gehouden. Er is een goede verstandhouding met de gemeente en de wijkagent. Die houdt tussendoor controle. De brandweer heeft een veiligheids- en technische inspectie doorgevoerd. Anderhalf jaar werken heeft resultaat opgeleverd”, aldus CEO Guy Coenen van Be Housing, dat het park van de gemeente Lanaken heeft overgekocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.