Dames van Ferm Veldwezelt maken mondmaskers voor wzc en UPZ Duffel

Een vijftal dames van Ferm Veldwezelt zijn druk in de weer om mondmaskers te maken. Normaal zou de hele groep een creatieve les ‘halskettingen’ volgen, maar door het verbod op samenscholing gooiden ze het over een andere boeg.

“Niet alle vrouwen hebben een naaimachine en de juiste stof, ” vertelt Josiane Rasking, die zelf ook aan de slag ging. “Ik heb een stapeltje gestikt voor het team van de thuisverpleegsters in Veldwezelt. De andere dames naaien onder andere voor een woonzorgcentrum. We maken er uiteraard ook voor onszelf en vrienden. Momenteel ben ik bezig voor het UPC Duffel, waar mijn zoon Michiel hoofdverpleegkundige is in het PZ Sint-Norbertus. Hij wilde graag 30 stuks voor zijn verplegers. Dat is een titanenwerk.” 

Josiane maakt de maskers uit de katoenen stofrestjes van de kleedjes die ze ook zelf naait. Ze koos voor het zogenaamde ‘eendenbek’-model. Dat masker sluit goed aan het gezicht aan, maar is wel arbeidsintensief om te maken. Ze hoopt er zeker 60 klaar te hebben voor het einde van de week. 

Geen halskettingen, maar mondmaskers zijn het resultaat van het stikwerk van Josiane.
Jempi Welkenhuyzen Geen halskettingen, maar mondmaskers zijn het resultaat van het stikwerk van Josiane.