Dakwerker licht bouwfirma’s op voor 15.000 euro

N., een 44-jarige dakwerker van Griekse afkomst uit Lanaken is veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden omdat hij tussen 2014 en 2016 voor ruim 15.000 euro dakpannen en bouwmaterialen bestelde bij verschillende Limburgse bouwbedrijven. Hij liet de bestellingen leveren maar betaalde nooit. Ook zijn vrouw werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden.
Bert Jansen

De Griekse bouwakker liet de dakpannen leveren op verschillende werven rond Lanaken, zoals bij klanten waar hij aan het werk was of thuis bij zijn vrouw. “Bij bouwexpo Paesen plaatste hij zelfs acht keer een bestelling onder een valse naam,” beschreef de advocaat van de bouwfirma." Hij legde valse facturen voor, gaf fictieve namen op en gebruikte meerdere GSM-nummers.” Ook bij bouwfirma Wijckmans uit Kwaadmechelen en bij bouwmaterialen Jorissen uit Tongeren gebruikte de veertiger dezelfde modus operandi.”

Schadevergoeding

Hoewel de vrouw van hoofdbeklaagde N. zelf ontkende was de rechtbank ervan overtuigd dat de echtgenote wel degelijk meewerkte aan de oplichtingspraktijken van haar man. “Ook zij gaf toe dat er dakpannen met haar GSM besteld werden en bij haar thuis geleverd werden”, luidde het vonnis. De firma van de zelfstandige dakwerker ging al een tijd geleden failliet. Het koppel uit Lanaken moet 15.257,65 euro schadevergoeding betalen aan de verschillende bouwfirma’s.

Speedboot

Naast de oplichting met dakpannen werd Lanakenaar N. samen met kompaan R. (53) uit Lanaken ook veroordeeld voor de diefstal van een speedboot. De eigenaar van de gestolen speedboot kwam de dieven zelf op het spoor toen hij zijn boot op een oplegger achter een auto zag rijden in Maastricht. N. en R. hadden de boot voor 900 euro verkocht. Ze betaalden die som terug aan de koper, die niet beseft had dat hij een gestolen boot had gekocht. R. werd hiervoor veroordeeld tot een werkstraf van 79 uur. De drie moeten ook elk een boete van 300 tot 600 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.