Commotie overvolle vuilbakken op kerkhoven

Er is nogal wat commotie ontstaan over de overvolle vuilbakken die als stille getuigen op diverse kerkhoven staan in Groot-Lanaken. Op de sociale media verschijnen hierover tal van verontwaardigde berichten.

Enerzijds zijn er de opmerkingen dat de kerkhofgangers hier zelf toe bijdragen door ongesorteerd ouder groen- en ander afval in de containers te proppen, die blijkbaar ‘s ochtends reeds vol waren, anderzijds stelt men zich de vraag of de gemeente geen betere service kan bieden.

Schepen Patrick Tollenaers, verantwoordelijk voor de begraafplaatsen zegt dat zoals elk jaar de afvalbakken tijdens de dagen voor en na Allerheiligen elke dag worden geledigd. “Behalve op Allerheiligen zelf omdat het niet gewenst is om met een vrachtwagen het kerkhof op te rijden tussen al de bezoekers.” Volgens Tollenaers zullen de bakken vandaag, Allerzielen, opnieuw worden leeg gemaakt.

Overvolle vuilbakken ontsieren de kerkhoven
Jempi Welkenhuyzen Overvolle vuilbakken ontsieren de kerkhovenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.