Carnaval in Lanaken wordt grensoverschrijdend feest

De redactie van de Bessemgezèt neemt alles en iedereen op de korrel.
Jempi Welkenhuyzen De redactie van de Bessemgezèt neemt alles en iedereen op de korrel.
Carnaval staat dit jaar in het teken van de fusie tussen oost en west, Lanaken en Maastricht. Er is al een nieuw volkslied in het leven geroepen. En burgemeester Annemarie Penn-te Strake wisselt de sjerp af met burgemeester Marino Keulen. Zij regeert overdag, Keulen ‘s nachts.

Het nieuws werd afgekondigd tijdens de voorstelling van de 46ste Bessemgezèt. Lanaken en Maastricht worden één grote grensoverschrijdende stad. En dus is de eerste pan-Europese gemeentelijke herindeling een feit, aldus Penn-te Strake. Dat heeft veel voordelen, zo blijkt. Restaurants Beluga en La Source krijgen meteen vier sterren samen bij Michelin, carnavalgroep De Tempeleers wordt de jongere afdeling van de Raod van Laon tot Aoke en straks is de eerste grensoverschrijdende coffeeshop een feit. Het fiscaal regime wordt Belgisch, de btw Nederlands . De Bessemgezèt ligt eerstdaags overal in de bus.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.