Anne Frankstraat heet weer even Cyriel Verschaevestraat

Het straatnaambord van de Anne Frankstraat is overplakt met de oude naam ‘Cyriel Verschaevestraat’.
Jempi Welkenhuyzen Het straatnaambord van de Anne Frankstraat is overplakt met de oude naam ‘Cyriel Verschaevestraat’.
In de schrijverswijk zijn afgelopen weekend de straatnaamborden van Anne Frank overplakt met de vroegere naam ‘Cyriel Verschaevestraat’. Het is een ludieke actie om aan te tonen dat tal van bewoners niet tevreden zijn met de naamsverandering. Nochtans hadden aanvankelijk 54 stemgerechtigden tijdens een enquête een voorkeur uitgesproken voor Anne Frankstraat.

De wijziging kwam er in oktober 2017 onder impuls van burgemeester Marino Keulen. Deze wilde geen straat vernoemd zien naar een collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog. Maar diverse inwoners ondervinden een jaar later nog steeds serieuze gevolgen door die naamswijziging. 

Henry Pernet: “We ergeren ons. Hulpdiensten kunnen ons niet vinden. Leveringen van koerierbedrijven komen alleen maar toe via ons oud adres , want de GPS is wellicht niet aangepast. Onlinesystemen nemen het nieuwe adres niet aan. Ik denk dan aan providers van telecom, gas en elektriciteit.”

De bewoners geven aan destijds voor een voldongen feit te zijn gesteld. Velen hadden geen probleem met de naam van Cyriel Verschaeve.  Verder zegt Pernet dat de gemeente met 2 maten en gewichten werkt, want de gekende stoeterij-eigenaar Leon Melchior werd benoemd tot ereburger van Lanaken, terwijl hij ooit lid was van de Waffen-SS en aan het Oostfront belandde.

Ludiek of niet, vanuit de N-VA-oppositie is reeds gereageerd. Er wordt overleg gepleegd om een interpellatie te houden tijdens de volgende gemeenteraad. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.