807 keer ‘Handen af van onze school’

De actiegroep ‘GBS Rekem moet gemeentelijk blijven’ haalde 807 handtekeningen op om haar protest toe te lichten als punt op de gemeenteraad van maandag 27 mei e.k. De petitie werd op het gemeentehuis bezorgd. Het komt haast nooit voor dat men via een handtekeningenactie een verzoek tot de gemeenteraad forceert om gehoord te worden.

Doordat het verzoekschrift aan alle modaliteiten voldoet mag een afvaardiging van de ouderraad haar ongerustheid uiten tijdens de raadszitting.  De bekommernis gaat over het feit dat Lanaken de gemeenteschool wil overhevelen naar een ander net. Volgens burgemeester Keulen behoort onderwijs niet tot het takenpakket van een gemeente.  Maar zo’n overheveling heeft heel wat impact op kinderen en personeel. “ We gaan ons standpunt inhoudelijk onderbouwen. En we blijven actie voeren totdat men rekening houdt met onze wensen. Keulen bezocht ons schoolfeest, maar in tegenstelling tot andere jaren, hield hij geen toespraak, “ zegt woordvoerster Sandra Lenaerts.  “ Hopelijk valt onze ongerustheid maandag  niet in dovemansoren.”

Na zwarte vlaggen ludieke actie op schoolfeest
Jempi Welkenhuyzen Na zwarte vlaggen ludieke actie op schoolfeestReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.