72 winkels staan leeg in Lanaken

UNIZO Lanaken wil dat de gemeente inzet op kernwinkelgebieden, in combinatie met een doordacht bestemmingsbeleid voor de bestaande panden, eerder dan dat men vergunningen aflevert voor bijkomende winkelcomplexen in de rand. Dat schrijft de organisatie aan de gemeente. Aanleiding is de komst van drie nieuwe winkels waaronder een grote Jumbo Supermarkt in Rekem.

UNIZO pleit voor een oplossing van de bestaande leegstand in het centrum. Momenteel bedraagt het leegstandspercentage 13,6 procent, boven het Limburgs gemiddelde van 10,9 procent. Qua ongebruikte oppervlakte gaat het over 12.887 vierkante meter.

Ook aan de Steenweg in Rekem kampt men met een verlaten retailzone en UNIZO begrijpt dat een nieuwe invulling nieuwe dynamiek in het straatbeeld brengt.  Toch vraagt men geen vergunningen af te leveren aan ontwikkelaars van grote bijkomende winkelcomplexen zonder een oplossing voor de bestaande leegstand te vinden.

“Belangrijk is een totaalaanpak en een strategische visie op de toekomst van handel en hierin keuzes te maken, binnen en buiten  de verschillende handelskernen in Lanaken. Wij zijn bereid hierover van gedachten te wisselen”, aldus Erwin Meyers, voorzitter van UNIZO Lanaken.

Er is een omgevingsaanvraag voor een Jumbo supermarkt ingediend.
Jempi Welkenhuyzen Er is een omgevingsaanvraag voor een Jumbo supermarkt ingediend.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.