400.000 euro subsidies voor wijkschool

Containers verdwijnen voor klassen.
Jempi Welkenhuyzen Containers verdwijnen voor klassen.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft 1,3 miljoen euro vrijgemaakt voor bouwprojecten in Limburgse scholen. Bijna een derde van dat budget gaat naar de Vrije Basisschool - Jan Rosier. Het geld is bestemd voor nieuwbouw, naast verbouwings- en omgevingswerken in de wijkschool.

In de wijkschool aan de Hellingstraat verdwijnen de containers voor twee nieuwe klassen en worden de oude klassen verbouwd tot een kleine turnzaal. Verder voorziet het plan een overdekte speelplaats en een technische ruimte. Daarnaast zijn er omgevingswerken gepland. 

De werken starten dit schooljaar en zullen klaar zijn in het schooljaar 2020-2021. De totale kostprijs bedraagt 531.000 euro, waarvan het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 409.113 euro subsidieert. In de wijkschool zitten 110 kleuters en 35 leerlingen in de eerste graad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.