1.000 mensen ontbijten aan langste ontbijttafel van Limburg

Maar liefst 1.000 mensen genoten van ontbijt.
Jempi Welkenhuyzen Maar liefst 1.000 mensen genoten van ontbijt.
Lanaken zette het record neer wat het langste ontbijt in Limburg betreft. Dat werd georganiseerd voor de ‘Dag van de Klant’ door UNIZO - lokaal. Men voorzag 1.000 mensen van spijs en drank aan een 400 meter lange tafel in de Stationsstraat.

Een huzarenstukje dat met glans werd uitgevoerd. Door de drie afhaalpunten verliep de organisatie vrij vlot. De wachtenden konden geniet van wat muzikale animatie, de Zingende Mannen en Harmonie Weergalm der Maas vielen enorm in de smaak. 

Johnny Warson (UNIZO Lanaken) prees het teamwerk. “Het doel is het handelscentrum in Lanaken terug op de kaart te zetten en alle winkeliers weer naar buiten te brengen”, vertelt hij. “1.000 klanten over alle generaties heen, mét een gezonde eetlust. Die moet je verdienen”, aldus burgemeester Marino Keulen.  Dat konden Loes Van den Heuvel (die Carmen Waterslaeghers speelt in F.C. De Kampioenen) en Limburgs UNIZO-voorzitter Bart Lodewijckx alleen maar beamen.

Een minpunt was dat alle bordjes, bestek en glaasjes in plastic waren. “Een duurzaam alternatief moet volgende keer zeker kunnen”, aldus ondernemer Dave Roox.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.