‘t Volkskoer zingt liedjes van vroeger

Zondag 9 juni e.k. presenteert ‘t Volkskoer ‘Aan de Statie’ haar eerste CD  ‘Leedjes van vreuger’. De voorstelling vindt plaats  om 11 uur in de Museumkerk van Oud-Rekem.  Het is een initiatief van de gemeentelijke dienst Erfgoed.

‘t Volkskoer ‘Aan de Statie’ bestaat sinds september vorig jaar.  Het repeteert elke dinsdag tussen 14 u en 15 u in het Dienstencentrum.  Met de CD wil de dienst Erfgoed dialectliedjes van vroeger uit Lanaken en omstreken archiveren. Liedjes die werden gezongen tijdens bruiloften, de kermis of andere feesten. Ze vormen het geheugen bij de huidige generatie van de derde leeftijd en roepen herinneringen op aan iets of iemand. Denk aan ‘Maritsebel’, ‘Smèrmoaser volksleedje’ of’Het kinderhuis’.  Elf songs werden in de BM-studio ingeblikt. Dirigent Freddy Jans zal tijdens de presentatie wat duiding geven. Ynje Vranken zorgt voor de pianobegeleiding. De CD kost 5 euro. 

Liedjes van vroeger uit het collectief geheugen
Jempi Welkenhuyzen Liedjes van vroeger uit het collectief geheugenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.