“Ik ben onderweg om dringend seks te hebben”: 250 euro boete voor schenden coronamaatregel

Photo News
In Bilzen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 4 uur een 30-jarige vrouw tegen de lamp gelopen toen haar voertuig werd opgemerkt door de politie. De vrouw – die gedronken had – was op weg naar Hoeselt om er seks te hebben. Volgens haar was de nood hoog en te wijten aan de lockdown. Ze werd huiswaarts gestuurd met een boete.

De bestuurster uit Lanaken werd aan de Maastrichterstraat in Bilzen gezien. De agenten gingen over tot controle waarna ze toegaf op weg te zijn naar Hoeselt om even de liefde te gaan bedrijven en dat gezien de ‘hoge nood’ ten gevolge van de lockdown.

De 30-jarige bestuurster gaf ook toe alcohol te hebben gedronken. Uit de afgenomen alcoholtest bleek de bestuurster maar liefst 1,5 promille alcohol in het bloed te hebben. Een speekseltest wees op het gebruik van cocaïne.

Omdat de verplaatsing geen essentiële verplaatsing betrof, werd er een boete van 250 euro uitgeschreven voor het niet-naleven van de richtlijnen. Het rijbewijs van de vrouw werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurster zal zich later daarvoor mogen verantwoorden bij de politierechter.