Zijn vriendin Tine wilde een prins op het witte paard. En dus kwam Jonathan letterlijk aandraven met een trouwring!

Jonathan vraagt zijn Tine ten huwelijk als Prins op het witte paard : ze zegt ja.
Didier Verbaere Jonathan vraagt zijn Tine ten huwelijk als Prins op het witte paard : ze zegt ja.
Haar prins op het witte paard. Voor minder zou Tine niet meer door de knieën gaan na een eerste huwelijk. Dus wat deed Jonathan? Jawel hoor! En of zij ‘ja’ zei? Uiteraard!
Jonathan vraagt zijn Tine ten huwelijk als Prins op het witte paard : ze zegt ja. Haar zonen Shane en Kyan kijken tevreden toe.
Didier Verbaere Jonathan vraagt zijn Tine ten huwelijk als Prins op het witte paard : ze zegt ja. Haar zonen Shane en Kyan kijken tevreden toe.

Tine Krouwer (40) had net als vele jonge meisjes een idyllische gedachte over het huwelijk. Ze droomde van haar ware prins op het witte paard. Die droom werd zondagavond werkelijkheid toen Jonathan Van Den Bulck (36) om haar hand vroeg op de parking van het Hof Van Laarne in Laarne. Gezeten op een witte hengst met knikkende knieën en een ring in de hand stelde hij de vraag. Ze zei volmondig ja in aanwezigheid van haar zonen Shane (15) en Kyan (13) uit haar eerste huwelijk en haar naaste familie.

De familie kijke geanimeerd toe bij het originele huwelijksaanzoek.
Didier Verbaere De familie kijke geanimeerd toe bij het originele huwelijksaanzoek.

Jonathan en Tine zijn oud collega’s. Beiden zijn afkomstig uit het Antwerpse Schelle en werkten voor de busmaatschappij Keolis in Antwerpen. “We kennen elkaar reeds meer dan tien jaar. Ik was chauffeur in de busmaatschappij. Zij was verantwoordelijke op de dispatching. Dus op een manier leidde ze men leven toen al in goeie banen. Ik had toen al een ferme boon voor haar. Maar ze was toen nog getrouwd”, lacht Jonathan.

Maar hij vertrok bij het bedrijf om elders te werken en verloor Tine enkele jaren uit het oog. Vorig jaar was er een reüniefeestje. “Tine was ondertussen gescheiden en de vonk sloeg over in december op het feestje met oud collega’s. Daar heb ik met succes mijn kans gegrepen. Tine zegt ook al jaren al lachend dat ze droomt van haar prins op het witte paard. Dat ben ik nooit vergeten”, zegt Jonathan. En dus vatte hij het paard bij de teugels en reed zondagavond de parking van het restaurant op. Als prins op het witte paard.

Jonathan arriveert als prins op het witte paard om zijn Tine ten huwelijk te vragen.
Didier Verbaere Jonathan arriveert als prins op het witte paard om zijn Tine ten huwelijk te vragen.

Een meisjesdroom in vervulling

“Net als elk meisje heb ik heel lang in sprookjes geloofd. Een prins op een wit paard is ook symbool voor de eeuwigheid en een droom van elk meisje. Helaas komen niet alle dromen uit. Na mijn huwelijk zei ik altijd dat ik enkel nog zou trouwen met een echte prins op een wit paard. Het gaat erom wat een man ervoor over heeft. Maar ik had nooit durven dromen dat Jonathan het ook effectief zou doen”, lacht Tine. “Nu kon ik uiteraard geen nee meer zeggen”, grapt ze. 

Zondagavond begon nochtans heel gewoon. De ouders van Tine zijn reeds jarenlang bevriend met Geert Swaelens, reeds 25 jaar eigenaar en chefkok van het Hof Van Laarne. “Vorige week op een feestje, kwam het verhaal over de prins weer ter sprake. Vanavond hadden ze met de familie een tafel gereserveerd en zag ik de kans schoon. Via vrienden heb ik een wit paard geregeld”, zegt Geert. En dus werd Jonathan na het dessert op Janneman gehesen, een witte ruin van Cloë Van Overmeire uit Lochristi. En zei Tine na de eerste verbazing gelukkig volmondig ja.

Jonathan vraagt zijn Tine ten huwelijk als Prins op het witte paard : ze zegt ja.
Didier Verbaere Jonathan vraagt zijn Tine ten huwelijk als Prins op het witte paard : ze zegt ja.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaetan Lagrange

    Maar zo romantisch! Nu nog een mooie sauna bij jullie thuis ...

  • Erna Vande Walle

    Mooi zo! Veel geluk toegewenst.

  • Bettina De mol

    Super, veel geluk