Vlaams kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen in Laarne

De Albertsvrienden organiseren opnieuw het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen.
Didier Verbaere De Albertsvrienden organiseren opnieuw het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen.
Het kampioenschap van Vlaanderen voor nieuwelingen op de weg wordt op 30 mei beslecht op de landelijke wegen van Laarne. Cycling Vlaanderen gaf de Albertsvrienden vzw opnieuw de toelating om het kampioenschap te organiseren.

“Na het Belgische kampioenschap is dit één van de belangrijkste wedstrijden voor de nieuwelingen. De winnaar van beide reeksen, 1ste en 2de- jaars nieuwelingen mogen het hele jaar met de trui pronken. De beste nieuwelingen van de kust tot Limburg verschijnen hier aan de start”, zegt Albert Van Damme, voormalig veldritkampioen. De wielerclub die zijn naam draagt, mocht in 2016, 2017 en 2018 ook al succesvol de koers organiseren.

“Door de vele wegenwerken in Laarne, volgen we opnieuw het parcours van vorig jaar en wordt een klein stukje over Wetteren en Heusden gekoerst. De start en aankomst liggen aan de Molenstraat. De eerste reeks start om 13.30 uur over een afstand va 66 kilometer of 11 ronden. De tweede reeks volgt aansluitend om 16 uur en is één ronde langer over 74 kilometer”, zegt secretaris Marnix Laureys. “We verwachten zo’n 220 jonge renners. Eerder reden ook Thibeau Nys en Siebe De Weerdt hier al mee”, besluit Marnix.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.